• Omroep Ede

SGP-jongeren willen gesprek over regenboogvlag in Ede

EDE De Edese SGP-jongeren willen met burgemeester Rene Verhulst in gesprek over de regenboogvlag, die op Coming Out Day werd gehesen op het gemeentehuis van Ede. ,,We staan vierkant achter het standpunt van de SGP, maar willen heel graag de motivatie van onze burgervader horen om een regenboogvlag te hijsen."

Voor het eerst wapperde de regenboogvlag op het Edese gemeentehuis. ,,Wij begrijpen niet goed waarom onze burgemeester zo abrupt besluit om een regenboogvlag te hijsen op een overheidsgebouw. De gemeenteraad stemde kort geleden nog tegen. Bovendien hangen er al twee vlaggen, die van het gemeentewapen en de Nederlandse, welke beide de inhoud van artikel 1 van de Grondwet markeren. En op een prominente plaats in de publiekshal van het raadhuis zijn de woorden van artikel 1 van de Grondwet te lezen", aldus de jongeren.

Naast het gesprek willen de jongeren ook laten onderzoeken of er meer vlaggen kunnen worden gehesen voor andere groeperingen of verenigingen. ,,Dat zou nu mogelijk moeten zijn, maar laten we eerst maar eens spreken over de betekenis van de regenboog."