• Ted Walker

Scooterrijder ongeval Verlengde Maanderweg had geen rijbewijs

EDE De scooterrijder die maandagmiddag in botsing kwam met een fietser op de Verlengde Maanderweg in Ede was niet in het bezit van een rijbewijs om die scooter te mogen besturen. Dat meldde een woordvoerder van de politie dinsdagochtend tegenover een verslaggever van Ede Stad. Daarnaast bleek uit onderzoek van de verkeersspecialisten van de politie dat de snorscooter niet begrensd was. Hierdoor kon het voertuig harder rijden dan de maximaal toegestane 25 kilometer per uur. De fietser liep onbekend letsel op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder hield schaafwonden en een kneusing over aan het ongeval. De bestuurder van de scooter werd door de politie aangemerkt als verdachte.

 

Die verdachte is een 17-jarige man uit Ede. Het slachtoffer een 84-jarige vrouw, eveneens uit Ede. De twee kwamen met elkaar in aanrijding op de kruising tussen de Klaas Katerlaan, de Verlengde Maanderweg en het Luttikenerf. Volgens omstanders kwam de dame op de fiets uit de Klaas Katerlaan gereden toen de scooterrijder uit de richting van de Verlengde Maanderweg rechtdoor het fietspad richting het spoor op wilde rijden. Waardoor de twee met elkaar in aanrijding kwamen, is vooralsnog niet duidelijk.

 

Voor het ongeval werden een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen, maar de helikopter werd afgemeld. Agenten van de Dienst Verkeersongevallen Analyse deden uitgebreid onderzoek ter plaatse. De scooter werd door de politie afgevoerd voor verder onderzoek.