• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Scooter onderuit op de Edeseweg in Bennekom

BENNEKOM Op de Edeseweg in Bennekom ging vrijdagmiddag een meisje op een scooter onderuit. Zij hield letsel aan haar knie over aan de val. Na onderzoek in een ambulance bleek echter dat zij voor dit letsel niet hoefde te worden vervoerd naar een ziekenhuis. Een automobilist merkte in eerste instantie niet dat hij betrokken was bij het ongeval. 

 

Het slachtoffer kwam vanaf de Freule van Wassenaerlaan de Edeseweg op gereden toen daar vanuit de richting van Ede een auto aan kwam rijden. Volgens omstanders schrok het meisje op enig moment van de auto. Waardoor zij schrok is niet helemaal duidelijk. Maar het gevolg was dat zij haar remmen inkneep in de bocht. Hierdoor zou zijn onderuit gegaan zijn. Er was geen contact tussen de auto en de scooter.

 

De automobist van het voertuig waar het meisje van schrok had dit niet door en vervolgde zijn weg. Toevallig passerende agenten van de dienst Ongevallen Analyse van de politie waren getuigen van het ongeval. Zij gingen achter de auto aan om de bestuurder op de hoogte te brengen van hetgeen gebeurd was. De man keerde daarop terug naar de plek waar het meisje gevallen was om adressen uit te wisselen en een schadeformulier in te vullen. De scooter liep lichte schade op. er brak onder andere een stukje van het windscherm af.