• Archief BDUmedia

Schoolinsluiper moet voor de rechter verschijnen

EDE Een 24-jarige man uit Amsterdam moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Hij vertrok meerdere keren uit Amsterdam 'verkleed' als student om bij diverse scholen in te sluipen. Zo heeft justitie hard bewijs voor negentien diefstallen. Deze werden onder andere gepleegd in Ede.

In Ede sloeg de man toe bij het Groenhorst College en het Pallas Athene College. Dankzij een oplettende gymdocente bij het Pallas Athene College werd de man betrapt in het gymlokaal en kon hij met behulp van de camera's worden herkend.

INSLUIPINGEN De 24 jarige man moet zich verantwoorden voor in totaal eenentwintig insluipingen in kleedkamers van scholen en sportclubs. De buit bedroeg telefoons, laptops, geld en portemonnees van vooral kinderen. Politie Ede laat op Facebook weten dat de verdachte nu 286 dagen vast zit voor het onderzoek. De eis van de officier wordt 651 dagen, waarvan 365 dagen voorwaardelijk. De politie waarschuwt op Facebook en raad mensen aan om waardevolle spullen tijdens het sporten achter slot en grendel op te bergen.

De man pleegde niet alleen diefstallen in Ede. Hij sloeg ook toe in Zwolle, Kampen, Amersfoort, Heerhugowaard, Wassenaar, Baarn, Houten, Hillegom, Bergen, Bussum, Oegstgeest, Overveen, Hoorn, Hilversum en Bloemendaal.