• Kees van Kooten
  • Kees van Kooten
  • Ted Walker

Schade aan twee woningen bij brand Ederveen

EDERVEEN Aan de Hoofdweg in Ederveen is vrijdagmiddag brand uitgebroken in een twee-onder-een-kap woning. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De vlammen kwamen uit het dak en er was sprake van veel rookontwikkeling. Rond kwart voor twee was de brand geblust. 

De brand ontstond in de linkerwoning op de bovenverdieping. Deze bovenverdieping is volledig afgebrand. Door de hoge temperatuur die vrijkwam kon de brand via de buitenkant van de woningen overslaan naar de woning aan de rechterkant waar de brand ook boven heeft plaatsgevonden.

ONDERDAK Doordat de brand in beide huizen boven heeft plaatsgevonden kunnen de bewoners niet thuis slapen. Voor hen wordt elders onderdak gezocht. Stichting Salvage is ter plaatse voor de afhandeling met de bewoners.

REGIONAAL OPTREDEN De brand is mede door het regionaal optreden van de hulpdiensten geblust. De aanwezige hoogwerker kwam uit Veenendaal en de twee tankautospuiten kwamen uit Renswoude en Ederveen. Bij de oproep van de voertuigen was de prioriteit welke het snelst aanwezig kon zijn. 

Video: Kees van Kooten