• Ted Walker

'Samen is het sleutelwoord'

EDE Arno Kleijer is ondernemer. Maar ook echtgenoot, vader en baasje van twee honden, drie katten en een paard. Kleijer wordt 's nachts liever niet wakker gemaakt, noemt zichzelf tóch een beetje ongeduldig en heeft er geen behoefte aan om een dagje met iemand te ruilen. Vandaag het verhaal van een man die overal mogelijkheden ziet en die herinnerd wil worden als een (sociaal) bereidwillig persoon, die doet wat hij zegt.

Ted Walker

 

Naam: Arno Kleijer.

Leeftijd: 48 jaar.

Woonplaats: Ede.

Burgerlijke staat: Gehuwd met Wendy Polman.

Beroep: Zelfstandig Horecaondernemer.

Vrijwilligerswerk: Lid geweest van diverse sponsorteams (DTS Ede, tennisclub).

Hobby´s: Skiën, tennis en mijn werk.

Dagblad: Dagblad De Telegraaf en het nieuws online via Nu.nl.

Favoriet social medium: LinkedIn, Facebook.

Prettigste moment van de dag: Na een intensieve dag thuis te komen en te genieten van mijn gezin. Buiten mijn vrouw en mijn dochter geniet ik van onze beesten. We hebben twee honden, drie katten en een paard.

Wat heeft u te bieden aan de samenleving? Mensen met elkaar in verbinding brengen. Eten en drinken zijn daarbij de verbindende factoren voor mij. Daarnaast doe ik mijn best om (jonge)mensen te laten ontwikkelen in de (werk)maatschappij.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan?  Parachutespringen van een berg.

Waarom heeft u dat nog niet gedaan en wanneer gaat u dit doen? Ik heb echt geen idee. Ik weet zelfs precies waar ik dit wil doen. Als je me zo de vraag stelt denk ik: ik moet het gewoon gaan doen. En dat spreek ik ook nu met u af, de eerstkomende gelegenheid ga ik met een parachute van een berg af springen.

Wat boeit u in andere mensen? De mens en zijn samenleving om respectvol met elkaar om te gaan. De gedrevenheid om je doel te behalen.

Met wie zou u een keer uit eten willen gaan? Met veel mensen. Ik kan niet specifiek iemand noemen. Dat komt doordat ik in veel mensen interesse heb. Heerlijk om te eten en te drinken met elkaar en dieper op elkaar in te gaan.

 

Uw levensmotto: Overal zijn mogelijkheden. Dit hangt aan tegen 'kan niet bestaat niet' en 'gewoon doen'. Soms hebben mensen daar wat aanmoediging voor nodig of een stokje achter de deur. Ik noem parachutespringen van een berg.

 

Wat is uw grootste talent? Mijn gastheerschap en dienstbaarheid. De gemene deler binnen deze twee talenten is communicatie.

 

Wat is uw definitie van geluk? In evenwicht zijn en tevreden zijn met wat je hebt.

 

Wat betekent dat voor u, in evenwicht zijn? Dat betekent dat er een mooie balans is in mijn leven. Een balans tussen werk en privé bijvoorbeeld. Alles klopt en alles past. Hierdoor hou ik ruimte genoeg in mijn agenda en in mijn hoofd voor alles wat ik mag doen in het leven. Wat me nog gelukkiger maakt, is dat mijn thuisfront of iemand binnen mijn team altijd ongevraagd bijspringt als ik een van de bordjes even niet hoog kan houden.

 

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Reizen.

 

Wat was uw mooiste reis? Toen mijn dochter drie was, dat is nu elf jaar geleden, hebben we drie maanden met zn drieën rond mogen reizen door Europa.

 

[Wat is het eerste woord dat in u opkomt als u daaraan terug denkt? Vrijheid.

 

Staat dat woord voor: even geen hoge verwachtingen en zelfopgelegde normen en waarden? Ja dat klopt. Op vakantie mag je alles even loslaten. Alhoewel, alles. Laten we zeggen dat ik dan iets minder hard ben voor mezelf.

 

Favoriete serie en/of favoriet tv-programma? Game of Thrones.

 

Zou weleens een dag willen ruilen met?  Nee, geen behoefte aan. Daarvoor ben ik te gelukkig met wat ik zelf mag doen en wie ik om mij heen heb.

 

Hoe zullen de meeste mensen u omschrijven? Als een sociaal persoon die graag mensen helpt.

 

Favoriete vakantie ? Noord Italië Dolomieten, rondtrekken met een camper.

Waar bent u slecht in? Kan slecht tegen mijn verlies en kan tóch wel ongeduldig zijn. 

Tóch? Wanneer of waardoor wordt u ongeduldig? Bijvoorbeeld als ik iets meerdere keren heb uitgelegd en iemand vat het niet. Dat vind ik dan lastig om te begrijpen en uit zich in ongeduld. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld afspraken die ik maak met iemand en die niet worden nagekomen. Als mijn dochter zegt dat ze haar kamer gaat opruimen en dat heeft ze een bepaalde tijd later nog niet gedaan. Daar kan ik slecht tegen.

Wat wilt u bereiken in de toekomst? Succesvol zijn en te blijven.

Hoe zou u het liefst herinnerd willen worden? Als een (sociaal) bereidwillig persoon, die doet wat hij zegt.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Liever niet. Maar uiteraard kunnen mensen in nood dag en nacht aankloppen. Ik zal altijd proberen te helpen.

Favoriet eten? Italiaans eten. Ik ben gek op pasta's. Spaghetti Bolognese is dan toch wel favoriet. Het fijne van de pasta en het krachtige van de saus is voor mij perfecte combinatie die elkaar aanvullen en versterken.

Als u het voor het zeggen had in Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Niets. Je verandert iets niet als eerste. Je verandert zaken door goed met elkaar samen te werken. Ik pleit voor meer verbinding in het Centrum. ' Samen'  is het sleutelwoord.

Wat zou u doen met een miljoen? Toch weer mensen helpen en zelf een reis te maken. 

 

Meteen maar naar de Dolomieten dan? Ja (lachend). Die sprong maken bedoel je? Ja, kom maar op…

 

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Zeker mijn gezin.

Wat houdt u op dit moment bezig (privé' en/of werk? Succesvol zijn in het werk (mensen te laten genieten van eten & drinken) de ontwikkeling in Ede Centrum en zeker het genieten van mijn gezin.

 

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan organisatietalent Ilse Maassen. Omdat ik haar bewonder om wie ze is en wat ze doet.