• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Rijbewijs ingevorderd bij snelheidscontrole Keesomstraat Ede

EDE Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Oost Nederland hield zaterdagmiddag een snelheidscontrole op de Keesomstraat in Ede. In twee uur tijd werden 16 bestuurders beboet voor te snel rijden. Anderen kreeg met een handgebaar de boodschap dat zij rustiger moesten rijden. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed 119 kilometer per uur. Op de Keesomstraat geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

 

Het ging de politie om excessen. ,,We bekeuren niet iedereen die wat te hard rijdt. Het gaat ons echt om de mensen die de maximum snelheid dusdanig overschrijden dat de veiligheid op de weg in gevaar kan komen. En dan hoop je dat die mensen weer even wakker geschud zijn. Het klink wellicht als een cliché, maar autorijden is een serieuze zaak,'' zegt een agent tijdens de controle.

Naast de hoogst gemeten snelheid reed er ook nog een bestuurder met 103 kilometer per uur. Hij had geluk met een correctie van 4 kilometer, waardoor zijn rijbewijs niet werd ingevorderd.