• Omroep Gelderland

Regionale omroepen presenteren uitkomsten opiniepeiling Lelystad Airport

EDE Laagvliegende vliegtuigen, geluidsoverlast en steeds minder vertrouwen in de overheid. De laatste jaren is in Overijssel, Flevoland en Gelderland veel te doen om de plannen voor Lelystad Airport. Samen met Omroep Flevoland en RTV Oost heeft Omroep Gelderland een grote opiniepeiling in de drie provincies laten uitvoeren. De uitkomsten worden dinsdag 26 februari om 15.30 uur in de speciale live-uitzending Lelystad Airport: de stemming besproken met politici, actiegroepen en omwonenden.

In de opiniepeiling van de drie regionale omroepen worden bewoners gevraagd hoe ze denken over de komst van Lelystad Airport en de laagvliegroutes. Bij haar aantreden maakte minister Van Nieuwenhuizen bekend er alles aan te doen om het vertrouwen weer terug te winnen. Ook hiernaar is uitgebreid onderzoek gedaan.

DE STEMMING De live-uitzending vanuit een vliegtuighangar is op dinsdag 26 februari om 15.30 uur. De presentatie is in handen van Sonja Booms van Omroep Gelderland. Discussieleider is Richard Schuurman van Omroep Flevoland. RTV Oost verslaggever Oscar Siep maakt reportages over de onderwerpen en locaties die in de opiniepeiling naar voren komen. Vele actiegroepen, voor- en tegenstanders, lokale en provinciale bestuurders, Kamerleden, deskundigen, omwonenden en andere belanghebbenden zijn aanwezig om mee te praten.

Dinsdag 26 februari om 15.30 uur op TV Gelderland. Live-uitzending gemist? Vanaf 17.20 uur zetten ze alle hoogtepunten op een rij (daarna ieder uur herhaald).