• Studio Pothoff
  • Studio Pothoff

Rabobank reikt geld uit aan goede doelen in Ede en Bennekom

EDE Dertien lokale organisaties uit Ede, Bennekom en Veenendaal ontvingen donderdag 12 mei een bijdrage uit het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn. De bestuursleden van de verenigingen en stichtingen ontvingen op de hoofdvestiging van Rabobank in Ede de cheques. Vier keer per jaar kent de Ledenraad van de bank een bijdrage toe. In deze ronde reikte Rabobank Vallei en Rijn in totaal een bedrag uit van 84.568 euro

Directievoorzitter Barry van de Lagemaat opende de middag met een welkomstwoord voor een volle zaal. Alle vertegenwoordigers kregen de gelegenheid om hun project toe te lichten. Deze toelichtingen maakten het maatschappelijke belang van de projecten van de verenigingen en stichtingen helder. Na presentaties kregen de bestuursleden van de organisaties de cheque en een bos bloemen overhandigd. Na afloop van het officiële gedeelte werd er nog nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De gasten deelden ervaringen en er werden verbindingen tussen organisaties gelegd.

GOEDE DOELEN Stichting Cultura uit Ede kreeg voor haar project 'Sla er munt uit' 6.540 euro. Stichting Onbeperkt Talent uit Ede kreeg voor een clip en filmopname tijdens jubileumconcert 1.250 euro. DOS Bennekom kreeg 10.718 euro voor de aanschaf van materialen. Stichting Hulp aan Malawi uit Ede kreeg 10.000 euro voor de afbouw van een gezondheidskliniek.