• PostNL

PostNL: 'Na eind april 33 brievenbussen minder in gemeente Ede'

EDE Er zijn vanaf eind april 33 brieven minder in de gemeente Ede. Dat meldt PostNL vrijdag in een persbericht. Er verdwijnen 34 brievenbussen en er komt een brievenbus bij. In totaal staan er na 27 april 94 brievenbussen in de gemeente Ede.

,,De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk'', meldt PostNL.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. ,,Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.''

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

VERWIJDEREN In Ede verdwijnen 16 brievenbussen. Deze bussen staan aan de: Sweelincklaan, Van Heutszlaan, Breelaan, De Wiek, Prins Bernhardlaan, Goudenstein, Kranenburg, Schoonenburg, Mariendaal, Aalbeek, Mr. Beelpark, Adenauersingel, Leeghwaterstraat, Parkweg, J. T. Tooroplaan en de Rubensstraat.

In Bennekom verdwijnen acht brievenbussen. Deze bussen staan aan de Mendellaan, Acacialaan, Kerkhoflaan, Panoramaweg, Rijnsteeg, Bereklauw, Langhoven en de Grietjeshof.

In Lunteren 'sneuvelen vijf bussen aan de Dorpsstraat, Rogakker, Hoge Valkseweg, Vijfsprongweg en de Van Hogendorpstraat. Op de Valkse Brink komt een nieuwe brievenbus.

In Harskamp verdwijnen de bussen aan de Otterloseweg en de Harderwijkerweg. In Otterlo staan na 27 april geen brievenbussen meer aan de Arnhemseweg en de Barneveldseweg en in Wekerom verdwijnt de brievenbus aan de Koperensteeg.