• Ted Walker

Politie zoekt getuigen van schietpartij in Ede

EDE De politie tast nog in het duister waar het gaat om het schietincident dat woensdagavond plaatsvond op de Soembalaan in Ede. Bij het incident raakte een 28-jarige man uit Ede gewond. ,,Het slachtoffer werd in zijn been geraakt en is buiten levensgevaar'', meldt een woordvoerster van de politie daags na het incident.

Ted Walker

Na het incident, dat rond 21.50 uur plaatsvond, werd er direct hoog ingezet. Met veel eenheden en een politiehelikopter werd intensief gezocht naar de daders die met een donker gekleurde scooter op de vlucht geslagen waren. ,,Het betreft twee personen'', gaat de woordvoerster verder. ,,Zij reden langs en beschoten het slachtoffer. Of de bestuurder schoot of de bijrijder is niet bekend. Een conflict ging mogelijk vooraf aan het incident. Of dat daadwerkelijk de aanleiding is geweest voor de beschieting en waar en hoe laat dat conflict dan zou hebben plaatsgevonden is punt van onderzoek. 

GETUIGENOPROEP De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over dit schietincident of naar mensen die meer informatie hebben over de twee personen op de scooter. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook op telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).