• Ted Walker
  • Ted Walker

Politie zoekt getuigen na babbeltruc

EDE De politie in Ede zocht dinsdagavond na een incident in de omgeving van de Raadhuisstraat een man van ongeveer 40 jaar oud, getint, met langer haar tot op oren, een rond gezicht en dikke lippen. Hij droeg donkere kleding, waaronder een zwart jack met opvallend veel geel. Dat maakte de politie in een Burgernetoproep rond 18.00 uur bekend. Een uur later bleek dat de verdachte niet meer aangetroffen is.

De man belde volgens de politie aan bij een woning aan de Kleefsehoek en vertelde dat er iets mis zou zijn in huis en dat hij dat kwam controleren. Zo zou hij zich naar binnen hebben weten te praten. Hij doorzocht vervolgens de woning en maakte zich een geldbedrag eigen. De politie benadrukt om nooit onbekenden zonder legitimatie in huis te laten.

GETUIGEN De politie is op zoek naar getuigen. ,,Heeft u dinsdagmiddag rond 17:20 uur in de buurt van de Kleefsehoek iets verdachts gezien dat met deze zaak te maken kan hebben? Of herkent u het signalement? Neem contact met ons op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl."