• Politie

Politie zoekt getuigen en slachtoffers van babbeltrucduo

EDE Een agent in vrije tijd heeft dinsdag in Ede een 24-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden die zich probeerde naar binnen te kletsen bij een seniorenwoning. Dit was opgevallen door de politieagent. Door snel ingrijpen kon één aanhouding worden verricht. De politie zoekt getuigen en slachtoffers.

Rond 17.00 uur, het moment van de aanhouding op de Kleefsehoek, was de vrouw niet alleen. Zij werd vergezeld door een man met een bos bloemen in de hand. Hij ging er als een haas vandoor maar de vrouw kon met hulp van andere agenten worden aangehouden. Onderzoek nadien leerde dat ze in de omgeving ook bij andere seniorenwoningen probeerden binnen te komen met gladde praatjes.

Het onderzoek van de politie heeft zich inmiddels uitgebreid. Ook drie vergelijkbare incidenten in de voorliggende dagen in Ede, Lunteren en Arnhem worden nu onderzocht. Ook hier waren bewoners van seniorenwoningen het doelwit van vermoedelijk dit zelfde stel. Hier zijn sieraden gestolen.

GETUIGENOPROEP De politie is op zoek naar mogelijk andere recente slachtoffers en getuigen van babbeltrucs door een man en vrouw met het volgende signalement:

- De man met bos bloemen; huidskleur blank, ongeveer 20-25 jaar oud, stevig postuur en rond de 1.75 m lang. Zijn haar was donker en netjes verzorgd.

- De vrouw; huidskleur blank van vermoedelijke Oost-Europese afkomst, ongeveer 20-25 jaar oud, volslank postuur met brede heupen en ongeveer 1.60 en 1.65m lang. De vrouw had blond haar en sprak de Nederlandse taal.

Mensen met informatie over dit duo, of mensen die ook slachtoffer zijn geworden, kunnen de politie bellen op tel. 0900-8844 of anoniem op tel. 0800-7000.

Babbeltrucs zijn een bekend fenomeen waar vooral ouderen de dupe van worden. Meer weten? Kijk dan op de website van de politie.