• Ted Walker

Politie zoekt getuigen en beelden van overval in Bennekom

BENNEKOM De mannen die dinsdagmiddag een overval pleegden op tabaksspeciaalzaak Hans Mekking aan de Brinkstraat in Bennekom, eisten de inhoud van de kassa. Dat maakte de politie woensdag bekend. Of er daadwerkelijk geld is meegenomen wil de politie nog niet zeggen. ,,In dit stadium van het onderzoek kunnen we niet bevestigen of er bij de overval buit gemaakt is'', aldus een politie woordvoerster. Een van de verdachten, een 18-jarige man uit Lelystad, kon al snel aangehouden worden, twee anderen wisten te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 17.45 uur de overvalmelding binnen. Drie personen met bivakmutsen bedreigden de medewerker en eisten de inhoud van de kassa. De drie verdachten gingen er vervolgens vandoor. Een oplettende burger zag het voorval gebeuren en zette een achtervolging in. Mede dankzij de hulp van deze getuigen kon de politie de man uit Lelystad aanhouden. De politie heeft met behulp van een speurhond en een helikopter de omgeving afgezocht naar de andere twee personen, maar zonder resultaat.

GETUIGENOPROEP De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die meer hebben gezien of misschien in het bezit zijn van beelden kunnen de politie bellen op tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.