• Politie Ede

Politie vindt betrokkenen ernstige mishandeling

EDE De politie heeft via een oproep op Facebook het slachtoffer van een ernstige mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag 24 december plaatsvond bij de Halte in Ede gevonden. Een 18-jarige man uit Ede is voor de mishandeling aangehouden.

Agenten kregen rond 04.30 uur de melding van cameratoezicht dat er iemand mishandeld werd op de Halte. Op de camera's was te zien hoe iemand van zijn fiets werd getrapt en met een zwaar kettingslot werd geslagen. Bij de plek aangekomen, troffen de agenten echter geen slachtoffer aan.

Wel zagen zij in de directe omgeving iemand lopen die volledig voldeed aan het signalement. Bij het zien van de agenten ging de 18-jarige uit Ede er vandoor maar hij kon al snel worden aangehouden.

De verdachte jongeman is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij bleek onder invloed van alcohol. De andere betrokkenen bij de mishandeling, onder wie het slachtoffer, waren in eerste instantie niet in beeld. Na een oproep op Facebook kwam de politie alsnog met deze personen in contact.