• GHB.

    Lex van Lieshout/ANP

Politie pakt 'GHB-gieters' op Museumplein in Ede

EDE Drie inwoners van de gemeente Barneveld zijn in de nacht van zaterdag op zondag om 01.00 uur op het Museumplein in Ede gearresteerd voor overtreding van de Opiumwet. Het drietal had in een horecagelegenheid GHB-vloeistof in drankjes gegoten.

De horecamedewerkers hebben hierop deze personen vastgehouden en overgedragen. De verdachten zijn afkomstig uit de gemeente Barneveld en zijn 23, 24 en 26 jaar oud. Uit welke dorpen de verdachten komen, heeft de politie niet bekend gemaakt.

Nadat de politie was geïnformeerd, troffen de agenten in de fouillering van de verdachten meerdere buisjes aan waarin de vloeibare drugs had gezeten volgens de verdachten. Zij verklaarden dat dit voor eigen gebruik was. Tijdens het onderzoek op het Museumplein, probeerde de 23-jarige verdachte zijn buisjes weg te gooien; de alerte politieman onderschepte echter het belastende bewijs.

Voor het verdere onderzoek zijn de arrestanten overgebracht naar het politiebureau. De 23-jarige verdachte is overgedragen aan de Marechaussee; hij is militair.