• Politie Ede

Politie flyert in Veldhuizen

EDE Agenten hebben in de wijk Veldhuizen flyers bezorgd om te waarschuwen voor oplichtingspraktijken. Dat gebeurde onder meer op de Groenendaal, Weerdestein, Wadestein en Pollestein.

Er komen volgens de politie steeds meer meldingen binnen over oplichting. ,,Er wordt bij bewoners in de wijk aangebeld en met een 'mooi' verhaal wordt geprobeerd om geld of andere spullen afhandig te maken. Het is vrijdagmiddag en je hoort de deurbel gaan. Je doet de deur open en je ziet een persoon voor de deur staan die zich voorstelt als een controleur van de meterkast/tv-aansluiting. De persoon zegt de aansluiting te moeten controleren en vraagt of hij binnen mag komen. Hij vraagt voor deze dienstverlening wel een klein geldbedrag. Je vindt het toch een beetje een vreemd verhaal en vraagt om zijn legitimatie.''

Dat het vaak genoeg fout gaat en inwoners slachtoffer worden van de oplichting, is voor de Edese politie reden om met flyers langs te gaan om de burgers te waarschuwen. Mensen die ook op deze manier benaderd of opgelicht zijn worden verzocht dat te melden bij de politie: tel. 0900-8844.