• Politie

Politie Ede zoekt mensen die hen willen hinderen en uitschelden

EDE De politie Ede zoekt voor eind oktober mensen die het hen - op een legale manier - lastig willen maken. In de middagen van maandag 22, donderdag 25 en vrijdag 26 oktober houden zij een aantal trainingsdagen op het gebied van openbare orde. Tijdens deze trainingen in Ede simuleren ze situaties waarin de politie als groep moet optreden. Dit in verschillende vormen en tactieken. Voor deze trainingsdagen is de politie op zoek naar mensen (van 16 jaar en ouder) die hen tegenspel willen bieden. 

Deelnemers krijgen een korte introductie en per casus een instructie over welk gedrag ze moeten tonen. ,,Je hoeft geen topacteur te zijn en je moet ook zeker niet de hoofdrol willen hebben. Het kan zijn dat je een keer wordt aangehouden, dat je ons een keer mag hinderen in ons werk, of dat je voor een keer op ons mag schelden (zonder dat dit je honderden euro's kost)", legt de politie uit.

Opgeven kan door de politie op Facebook een privébericht te sturen met daarin naam, adres, telefoonnummer en de dag waarop iemand kan komen helpen. Dezelfde gegevens zijn gewenst van mensen die een groepje opgeven. 

De politie heeft per training plaats voor vijfiten tegenspelers. ,,We kunnen vast niet iedereen uitnodigen dus maken wij een selectie."