Politie Ede de boer op met gestolen grasmaaier

LUNTEREN Van wie is deze grasmaaier? Die vraag stelt de politie van Ede op haar Facebookpagina. De maaier werd gevonden bij een inbreker, maar het is niet bekend waar die gestolen is.

De politie gaat op het sociale medium terug naar het begin, toen op 15 juli om 02.00 uur een melding kwam dat er op de Edeseweg in Lunteren een man mogelijk aan het inbreken was bij het tankstation. Ter plaatse zagen agenten aan de achterzijde een man staan ,,die daar duidelijk niet thuishoorde''. De man stond daar met een quad en aantal 'goed gevulde tassen'.

ONGELOOFWAARDIG Ter plaatse werd een onderzoek in gesteld. ,,Hij probeerde het nog met een ongeloofwaardig verhaal, maar de collega's geloofden er niets van. Toen de man zich ook nog eens niet kon legitimeren werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau'', schrijft de politie.

Uit het onderzoek in de loop van de ochtend blijkt dat er die nacht eerder was ingebroken. Naast wat fietsaccessoires was er ook wat vlees uit de diepvries weggehaald en een aantal flesjes bier gestolen. Als agenten ook daar onderzoek doen vinden ze een eerste grasmaaier. Deze bleek thuis te horen bij de buurman en was ook die nacht ontvreemd. Ook hier werd een aangifte opgenomen.

NUMMER DRIE Kort daarop kwam er weer een inbraakmelding binnen, nummer drie die nacht. Bewoners even verderop aan de Lunterseweg in Ede ontdekken ook hier dat er toegeslagen is. Er blijkt onder andere een (antieke) melkbus te zijn gestolen die nacht.

De eerder aangehouden inbreker blijkt een waar spoor aan inbraken achter gelaten te hebben. In zijn eerder genoemde 'goed gevulde tassen' bleek namelijk ook wat bevroren vlees te zitten en flesjes bier. Precies de spullen die bij de eerste inbraak verdwenen waren.

Bijna alle gestolen goederen konden worden herenigd met hun eigenaren. Wat overblijft is een tweede grasmaaier die op de foto te zien is. De politie: ,,We hebben de eigenaar nog niet gevonden. Weet u van wie deze grasmaaier is of waar hij thuis hoort? Laat het ons dan weten dan kunnen we ook deze diefstal aan de boef linken." Meer info: tel. 0900-8844.