• Vincent Jannink

Partijen nog niet tevreden over wachttijd sociale huurwoning

EDE Ondanks dat de wachttijd voor een sociale huurwoning in Ede is teruggelopen van 8 naar 5 jaar, zijn de ChristenUnie en GroenLinks nog steeds niet tevreden. ,,De wachttijd voor een sociale huurwoning is nog altijd te lang", pleiten de twee partijen.

Naar aanleiding van een artikel in de EdeStad heeft de ChristenUnie en Groenlinks schriftelijke vragen aan het college gesteld. Zij willen weten wat de ambitie van het college is en wat ze eraan gaan doen om de wachttijd nog verder te verkleinen.

STUDENT Raadslid Daan Weststrate: ,,Voor mensen die al een woning hebben en wel eens wat anders zouden willen is vijf jaar wachten nog eens te doen maar je zult maar als student na je studie in Ede willen wonen en van een studentenkamer naar een zelfstandige huurwoning willen overgaan. Dan is vijf jaar echt veel te lang want in veel studentenkamers mag je na je afstuderen ook niet meer eindeloos blijven zitten. Maar er zijn nog veel meer doelgroepen te noemen waarvoor vijf jaar wachten echt te lang is, denk aan jonge en groeiende gezinnen".

KANSLOOS Pieter Gerard van den Berg, raadslid namens GroenLinks/PE: ,,Niet iedere woningzoekende reageert actief via huiswaarts.nu (het platform waarop Woonstede haar woningen aanbiedt), bijvoorbeeld omdat er dringend een woning nodig is en reageren op inschrijftijd als kansloos wordt beschouwd."

Ook stellen de raadsfracties dat er ook een grote verborgen vraag is naar sociale huurwoningen. De fracties zijn, naast de beantwoording op de gestelde vragen, ook benieuwd naar de plannen van de nieuwe beoogde wethouder, Harry van Huijstee. Zou hij de wachttijden intensiever te lijf gaan dan zijn voorganger, vertrekkend wethouder Marije Eleveld?