• Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff
  • Freek Wolff

Park Reehorst met vleermuizen en veel groen (video)

EDE Leerlingen uit groep 5/6 van de Koningin Beatrixschool hingen vrijdag samen met wethouder Harry van Huijstee vleermuiskastjes op in het juist gerealiseerde park van de nieuwe woonwijk Park Reehorst. ,,Leuk dat de kinderen op deze manier betrokken zijn bij dit mooie stukje natuur. Zij weten nu alles over vleermuizen en zorgen voor leven in het park van de wijk'', reageert de wethouder.

De leerlingen weten na een gastles alles over vleermuizen en de routes die zij vliegen. Vleermuizen kunnen vanaf nu hun vliegroute vervolgen door het park. Vanwege woningbouw in het gebied moest een aantal bomen gekapt worden. Deze bomen maakten deel uit van een bestaande vleermuisroute. Om te voorkomen dat de dieren uit het gebied vertrekken, is er in het ontwerp rekening gehouden met boomstructuren. Hierdoor kunnen vleermuizen hun route vervolgen door het centraal gelegen groene park: het hart van de wijk. ,,Het is een fors park van 200 bij 40 meter. We hebben er behoorlijke hoogteverschillen in aangebracht", legt landschapsarchitect Geerdien Kreijnen uit. ,,Daardoor zie je de overkant niet en lijkt dit gebied groter en groener. Dan is het park zelf al een uitdaging."

De woningverkoop in Ede trekt aan en dat is ook merkbaar in Park Reehorst. De woningen en vrije kavels gaan volgens de gemeente als zoete broodjes over de toonbank. Wonen in Park Reehorst betekent wonen in het groen, want het Horabos is op loopafstand bereikbaar, naast het park in het midden van de wijk. Bovendien is er een grote diversiteit voor jong en oud, met koopwoningen, huurwoningen, eengezinswoningen, rijwoningen, tweekappers en vrije kavels. De wijk ligt tussen

de Reehorsterweg, de Oude Kerkweg, de Diedenweg en de Sportlaan.

In totaal staan er ongeveer 240 woningen op het programma. Deze worden gefaseerd gebouwd tussen 2015 en 2020. De firma Bruil bouwt nu de eerste huizen, 29 sociale huurwoningen voor Woonstede, waar de huur schommelt rond 575 euro. Ze zijn voor de zomer klaar. De wijk is bereikbaar op loopafstand van intercitystation Ede-Wageningen en binnen korte tijd op de A12.

Meer informatie op www.parkreehorst.nl.