• Pallas Athene College
  • Pallas Athene College

Pallas Athene College neemt zonnepanelen in gebruik

EDE Wethouder Leon Meijer heeft vanmorgen samen met leerling Hans Lous de opening verricht van de zonnepanelen op het dak van het Pallas Athene College in Ede. De 463 zonnepanelen/daglichtpanelen zorgen voor voldoende elektriciteit voor gemiddeld dertig huishoudens. Daarmee heeft het Pallas Athene College een grote stap gezet in de richting van een klimaat neutrale bedrijfsvoering.

Iedereen in de Edese school kan precies zien wat het resultaat is. Een monitor laat leerlingen en personeelsleden zien hoeveel elektriciteit is opgewekt. Daarnaast wordt de hoeveelheid CO2-besparing aangegeven.

De wethouder is blij met het initiatief van het Pallas Athene College: ,,Als wethouder duurzaamheid ben ik vanuit de gemeente intensief betrokken bij het energieneutraal maken van onze gemeente. Ik juich dit initiatief dan ook van harte toe. Het Pallas Athene College is al aangesloten op het warmtenet, en nu ook nog zonnepanelen erbij. Daarmee zijn jullie een voorbeeld voor andere scholen en bedrijven in onze gemeente. Ik ben daarom blij betrokken te zijn bij de opening - start van de zonnepanelen."