Operatie Steenbreek: steen eruit, plant erin

EDE Operatie Steenbreek startte zaterdag in Ede. Een middag waar bezoekers informatie kregen over het vergroenen van hun tuin. Er was veel te zien en de bezoekers kregen praktische informatie. Ook lieten mensen een schetsontwerp maken voor een groene tuin.  Ook vanuit de gemeente was er veel belangstelling voor de start van Operatie Steenbreek. De raadsleden Ellen Out en Peter Jansen onthulden 'het waterhuis' samen met de makers. Het waterhuis laat zien hoe iedereen water kan opvangen in de tuin. Met onder andere meer groen, halfverharding, een Wadi, een regenton en een goot. Het waterhuis is mobiel en komt op verschillende plekken in Ede. Het waterhuis is bedacht en uitgevoerd door twee kerngroepleden van Operatie Steenbreek. Een huis waarmee ze concrete oplossingen voor de opvang van water in een tuin laten zien.

Na de onthulling van het waterhuis was er een officieel moment met de wethouder Leon Meijer. Hij  haalde een steen eruit en plantte een klimplant. 'Tegel eruit en plant erin'. Daarbij benadrukte hij dat de gemeente graag wil meewerken aan het vergroenen van de tuinen in Ede.

Operatie Steenbreek gaat rond langs andere tuincentra. Zaterdag 19 mei bij Tuincentrum Harkes. Het thema is dan bij-vriendelijke eenjarige planten. En op zaterdag 16 juni  bij Tuincentrum van de Lagemaat. Daar krijgen bezoekers informatie over de eetbare tuin.