• Thea Nederveen

Ook VVD stelt raadsvragen over schadevergoeding Veldhuizen

EDE De VVD heeft raadsvragen gesteld over de schadevergoeding voor slachtoffers van de autobranden in Veldhuizen. Dit na aanleiding van vragen die ze zelf stelde tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad op maandag 6 juni over de mogelijkheden tot het verstrekken van een schadevergoeding aan die inwoners waarvan de auto was uitgebrand. Ook de ChristenUnie gaf al eerder aan een schadevergoeding te willen voor gedupeerden in Veldhuizen.

De burgemeester schetste tijdens de gemeenteraad de bestuurlijke en juridische problemen wanneer de gemeente Ede rechtstreeks de onverzekerde geleden schade van de getroffen inwoners uitbetaalt. Naar een andere oplossing werd gezocht.De Stichting Samenstede zamelt sinds kort geld in bij de inwoners van de gelijknamige wijk voor de wijkgenoten die materiële schade lijden. De burgemeester zegde toe dat de gemeente Ede eveneens een donatie aan genoemde Stichting zal overmaken. 

,,Veel bewoners en gedupeerden begrijpen niets van deze omweg", meldt de VVD. ,,Immers staat de gemeente boven de partijen en de Stichting heeft bepaalde (kerkelijke) belangen. De VVD Ede kan zich goed voorstellen dat voor sommige inwoners deze 'omweg' niet goed aanvoelt. Nu blijkt dat de gemeente Ede een vergoeding heeft gegeven aan een inwoner in Veldhuizen waarvan de ruit van de woonkamer was ingegooid. De gedupeerde inwoners maken ook melding van het feit dat hun uitgebrande auto is afgesleept door de politie voor nader onderzoek. Vervolgens krijgen deze gedupeerden voor het wegslepen en stalling van het wrak elders een rekening gepresenteerd."