• Koen Suyk

Ook glasvezel voor Binnenveld

BENNEKOM De firma Cif wil huishoudens in het Binnenveld (Nergena/De Kraats) ten zuiden van de A12 ook glasvezelkabels bieden. Dit in navolging van het noordelijke buitengebied van de gemeente Ede, waar glasvezel nu wordt aangelegd.

Half april wordt er gewerkt aan een vraagbundeling die voor de zomer wordt afgerond. Wanneer meer dan de helft van alle inwoners in dit gebied vóór glasvezel kiest, zal Cif de kabels aan gaan leggen. ,,Dit gaat sneller dan gedacht, reageert wethouder Leon Meijer, die zeer te spreken is over de nieuwe ontwikkeling. ,,Met glasvezelkabels krijg je immers sneller internet, je hoeft niet uren te wachten als je een offerte moet uploaden. Dan kan het snel. Je kunt sneller  filmpjes kijken, maar ook voor mensen die in de zorg werken, met ipads en domotica, gaat dit vruchten afwerpen."

De inwoners kunnen kiezen uit diensten van zes verschillende aanbieders: Caiway, CBizz, Fiber, Kliksafe, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van 12,50 euro of een eenmalige afkoop van 1.600 euro.