• De St. Alexanderschool werd vorig jaar glorieus kampioen.

    BSV Bennekom

Ook Edese scholen bij schaaktoernooi BSV Bennekom

BENNEKOM Schaakvereniging BSV Bennekom houdt woensdagmiddag 23 januari het jaarlijkse schoolschaaktoernooi. Nieuw is dat bij deze editie ook scholen uit de gemeente Ede welkom zijn. Schaakvereniging De Cirkel heeft afgezien van de organisatie van een schooltoernooi in Ede. Plaats van handeling is denksportcentrum De Commanderij aan de Commandeursweg 44, van 13.30 tot 17.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur.

Aan de schaakcompetitie voor basisonderwijs (bovenbouw) doen landelijk bijna tienduizend leerlingen mee!  De competitie start met lokale kampioenschappen, zoals in Bennekom en Wageningen. Vervolgens zijn er regionale kampioenschappen in maart en april en tot slot landelijke finales in mei en juni. Aan de landelijke finales doen veertig teams mee.

Van de Bennekomse scholen hebben zich De Wingerd met één team en de St. Alexanderschool met vier teams ingeschreven. De Wilhelminaschool, de Julianaschool en de Eben Haëzerschool doen niet mee. De Prinsenakker is met vier teams van de partij.

EDE Vanuit Ede hebben zich de scholen Calluna (twee teams), Triangel (twee teams) en Caleidoscoop (één team) ingeschreven. Jeugdleider Jan Wouters van de schaakclub voert nog actie. ,,Ik ben nog aan het bellen, dus er kunnen nog scholen bijkomen.’’ In totaal staat de score nu op zestien teams.. Overigens deden vorig jaar dertien teams van zes scholen mee. De St. Alexanderschool werd kampioen.

Alle deelnemers krijgen een herinnering. Het winnende team krijgt de wisselbeker voor een jaar mee en er zijn bekers en medailles voor de teams op de plaatsen één tot en met vijf. Deelname is gratis. De teams spelen een competitie van zeven ronden. De deelnemers krijgen vijftien minuten bedenktijd per partij per persoon.

KAMPIOEN Het winnende team in Bennekom krijgt de titel ’Schoolschaakkampioen gemeente Ede’. Dit team plaatst zich in ieder geval voor de halve finale van het basisschool-schaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 23 maart in Arnhem. De finale is zaterdag 6 april in Zutphen.

Een team bestaat uit vier leerlingen met begeleider. De begeleider kan een leerkracht of één van de ouders zijn. Enkele deelnemers, die vooraf wilden trainen, hebben bij BSV Bennekom een training gevolgd. Teams kunnen worden aangemeld tot en met 19 januari bij Jan Wouters, telefoon 0318-416280 of email jtm.wouters@planet.nl.

Bron: BSV Bennekom