• eigen foto

Ondernemer schrikt van bezwaren tegen Pleasure Dome in Ede

EDE Ondernemer Salim Noorzad is geschrokken van de bezwaren tegen de vestiging van zijn Pleasure Dome in Ede, maar laat zich niet uit het veld slaan. Hij wil niets liever dan een tevreden buurt. Binnen enkele maanden hoopt hij alsnog de vergunning te krijgen voor het beoogde pand aan de Vening Meineszstraat. 

Mathilde van Ravensberg

Voor het eerst nadat de gemeente Ede de eerder verleende vergunning eind februari introk, spreekt de Almeerse uitbater van Monkey Town Voorthuizen zich uit over de plannen voor een soortgelijk maar uitgebreider centrum in Ede. Noorzad is ervan overtuigd dat het familie entertainmentcentrum een verrijking is voor Ede en is bereid om het langere vergunningentraject helemaal uit te lopen. Wel geeft hij voorzichtig aan dat het niet terecht is dat de vergunning werd ingetrokken. ,,Bijna alle speelparadijzen krijgen toestemming na een korte procedure. Het is een leegstaand pand en dat moet snel kunnen worden afgehandeld." De Pleasure Dome krijgt een speelparadijs (Monkey Town), bowlingzaal met zes white lanes, lasergamehal, Glowgolf en Virtual Reality beleveniscentrum.

CONCURRENTEN De tegenstand rondom het leisurecentrum heeft Noorzad verrast. ,,Ik ben hiervan geschrokken. Er zijn door concurrenten huis-aan-huisacties in de buurt geweest, er is foutieve berichtgeving verspreid met kant en klare bezwaarschriften. Met deze actie is het hen wel gelukt om bezwaren van de buurt binnen te halen, maar uiteindelijk bleek dat bijna de helft van de mensen niet had ondertekend. Maar ik neem de bezwaren wel serieus. Ik wil graag dat de buurt tevreden is en ben van harte bereid om alles goed met hen door te nemen."

Hij vindt het jammer dat er rondom de aanvraag foutieve berichten rondzongen in de buurt. ,,Dat wij een partycentrum zouden worden dat open is tot drie, vier uur in de ochtend. Dat klopt niet. Ons leisurecentrum zal gericht zijn op familie-uitjes en kinderfeestjes. We zijn doordeweeks open tot 22.00 uur en in het weekend tot 23.00 uur. Dat zijn ongeveer dezelfde tijden als de AH XL en de sportscholen aan de overkant." Hij wijst erop dat de horecagelegenheid alleen bedoeld is voor de bezoekers van het indoorcentrum. Angst voor dronken mensen die gaan ronddwalen, is wat hem betreft niet aan de orde. ,,Wij trekken echt ander publiek. Het centrum van Ede, dat is voor het uitgaanspubliek." 

Alles was wat hem betreft in overleg met de gemeente Ede geregeld bij de aanvraag. Zo komt er massief dubbel glas in het hele pand, om zeker te zijn dat er geen geluidsoverlast ontstaat. Ook de parkeerruimte rond het pand voldoet met 95 plaatsen. Bij een eventueel extra druk weekend heeft Noorzad schriftelijke overeenstemming met AH XL en de bedrijven tegenover zijn pand, voor gebruik van parkeerruimte.

VOORZORG Bowlingcentrum Groeneveld was een van de binnenstad-ondernemers die bezwaar maakte tegen het nieuwe leisurecentrum. Noorzad heeft berekend dat in deze regio ruimte moet zijn voor dertig bowlingbanen. Aan deze taks zit de regio nog niet. De bowlingbanen onderscheiden zich van die van Groeneveld door gebruik van witte banen voorzien van ledverlichting wat meer gericht is op kinderen. De Almeerder is niet uit het veld geslagen. Op de keper beschouwd waardeert hij de extra procedure wel die de gemeente Ede nu loopt. ,,De gemeente wil waarschijnlijk meer zekerheid voor ons. Zodat we niet bij de uiteindelijke vestiging nog tegen bezwaren aanlopen. Dit is uit voorzorg. De gemeente is zeer positief en steunt nog steeds ons plan."

Noorzad verwacht dat de vergunning binnen een paar maanden rond moet zijn. Onlangs verkocht de ondernemer zijn restaurant De Voortse Herberg in Voorthuizen om zich 'helemaal te richten op het nieuwe leisurecentrum in Ede'. Als alles rond is, hoopt hij te verhuizen naar deze omgeving.