• Archief BDUmedia

Omroep Ede mag doorgaan

EDE Na toetsing van de aanvraag van de Edese gemeenteraad heeft het Commissariaat voor de Media besloten Stichting Omroep Ede van 16 maart 2019 tot 16 maart 2024 aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Ede.

Het Commissariaat had Omroep Ede al eerder aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Ede. Deze aanwijzing gold van 16 maart 2014 tot 16 maart 2019. Stichting Omroep Ede deed eind 2018 een aanwijzingsaanvraag voor de aansluitende periode. Hierover moest de gemeenteraad een advies geven.

STROMINGEN De advisering door de gemeenteraad is in de Mediawet 2008 verplicht gesteld, omdat de raad het beste kan beoordelen of het programmabeleidbepalend orgaan van een lokale publieke media-instelling representatief is voor de belangrijkste maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen in die gemeente.

Aan de hand van het positieve advies van de gemeenteraad heeft het Commissariaat besloten Stichting Omroep Ede wederom aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Ede