• Foto: Henny Jansen/BDU

NS wil tienminutentrein langs Ede

EDE De Nederlandse Spoorwegen hoopt op een tweede tienminutentrein-traject. Deze zal moeten komen op het traject tussen Schiphol Airport en Nijmegen. Ook vanaf Ede-Wageningen zal het dan mogelijk worden om elke tien minuten op de trein te stappen.

Voordat op het traject het zogenoemde spoorboekloos rijden echter mogelijk wordt, moeten er nog wel werkzaamheden worden uitgevoerd, zo meldt een NS-woordvoerder. Er moet onder andere een inhaalspoor extra komen bij Driebergen-Zeist en een keerspoor bij Ede-Wageningen.

PROEFTRAJECT De NS komt met de mededeling nadat de eerste tienminutentrein tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven een succes is geworden. Uit de eerste cijfers na de eerste maand blijkt dat 93 procent van de treinen op dit traject op tijd rijden, tegenover een landelijk gemiddelde van 92 procent.

Als de noodzakelijke voorbereidingen afgerond zijn en de infrastructuur op tijd klaar is, zullen de tienminutentreinen op zijn vroegst rijden vanaf eind 2021.

EDE-WAGENINGEN De opwachting van de tienminutentrein valt mogelijk samen met de afronding van het vernieuwde station Ede-Wageningen. Het nieuwe station is noodzakelijk vanwege het groeiende aantal reizigers. De werkzaamheden hiervan beginnen eind 2018 of begin 2019 en zijn rond het einde van 2021 klaar.