• Koen van Weel

Nog twee aanhoudingen voor vechtpartij bij station

EDE De politie heeft nog twee verdachten aangehouden voor de mishandeling zondagavond bij station Ede-Wageningen. Eerder al werden drie arrestaties verricht.

De politie kreeg zondag om 19.55 uur een melding binnen van een vechtpartij tussen meerdere personen bij het station aan de kant van het busstation. De eerste auto was snel ter plaatse en toen werd er niet meer gevochten. De drie slachtoffers, jongens van 16 en 17 jaar uit Arnhem, vertelden aan de agenten wat er was gebeurd. De mogelijke daders waren inmiddels via de tunnel naar het Zuidplein gevlucht.

De slachtoffers werden ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Uit verwondingen bleek dat er mogelijk gebruik van een scherp voorwerp is gemaakt. De politie is meteen een grote zoektocht naar de verdachten begonnen. Op basis van een signalement, werd in de directe omgeving één van de verdachten aangehouden. Twee andere verdachten kwamen zich later die avond op het bureau in Ede melden.

De recherche is verdergegaan met het onderzoek. Vervolgens werden er dinsdag nog twee verdachten aangehouden.

GETUIGEN Omdat er nog steeds onduidelijkheid bestaat over de exacte toedracht is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie op tel. 0900-8844.