• Marktplein Ede.

    Gemeente Ede

Nog geen uitsluitsel over verruimde terrastijden Marktplein

EDE De gemeente Ede heeft in de maanden juli tot oktober 2018 een proef uitgevoerd met verruimde terrastijden op de Markt en in de Marktstraat. Er is nog geen uitsluitsel of de verruimde terrastijden ook dit jaar worden doorgezet. Desondanks is de gemeente Ede tevreden.

De verruimde tijden hielden in dat de terrassen in het weekend in plaats van om 00.00 uur, om 01.00 uur mochten sluiten. De proef is afgerond en omwonenden, ondernemers en bezoekers is om hun mening gevraagd. ,,Je ziet in de evaluatie van de proef natuurlijk verschillende meningen en belangen terugkomen. Dat is logisch. En daar zullen we in de toekomst ook rekening mee moeten houden. Het is belangrijk dat wederzijds begrip ontstaat voor elkaars belangen", aldus burgemeester René Verhulst, die tevreden is met de proef. In de KVU gaan verschillende partijen samenwerken om problemen in kaart te brengen en aan te pakken. Hierin zal ook een eventueel vervolg van de proef besproken worden. 

De KVU is een samenwerking van bijvoorbeeld gemeente met politie, horecaondernemers en ook het OM. De KVU is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.