• De oude coöperatie in Wekerom staat inmiddels al jaren leeg.

    Gerwin van Luttikhuizen

Nog geen nieuwe bestemming coöperatie Wekerom

WEKEROM Er is nog geen nieuwe bestemming voor het voormalige gebouw van de coöperatie Wekerom bij de rotonde van de Lage Valkseweg en de Edeseweg. Dat laat Arno Thomassen desgevraagd weten. Sinds een klein jaar is hij eigenaar van de grond en het pand.

,,We inventariseren de mogelijkheden en gaan met diverse partijen in gesprek. Wat er in de toekomst mee gaat gebeuren, is dus nog niet helemaal duidelijk", zegt Thomassen.

Het is voor de eigenaar nog volledig onduidelijk of er op termijn woningbouw kan verrijzen of dat er weer een fabriek gebouwd zal worden. Het huidige bestemmingsplan laat nieuwbouw voor bedrijvigheid immers toe. ,,We onderzoeken wat haalbaar is. Dan moet je ook weten wat de gemeente wel of niet wil. Dat is voor mij nog niet helder."

Thomassen vertelt dat hij zelf geen haast heeft met de ontwikkeling van de markante hoek in Wekerom. ,,Het zit me niet op mijn rug en het staat daar prima. Als er iets moet gebeuren om het netjes te houden, doen we dat. Maar er zijn mogelijkheden genoeg voor de toekomst." Hij erkent dat het voor Wekerommers mooi zou zijn als er een mooie nieuwe bestemming voor de locatie zou komen. De directeur van de verpakkingsfirma Tholu uit Ede heeft er wel ideeën over, maar wil er (nog) niets over kwijt.