• Alfa Accountants en Adviseurs

NK Wielrennen voor alle inwoners Ede

EDE ,,Het college is er zich bewust van dat het evenement, naast woensdag en zaterdag, ook op zondag plaatsvindt en dat niet alle Edenaren hierachter kunnen staan." Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op raadsvragen van de raadsleden Pieter Kool en Arnold Versteeg van de SGP. 

Het college heeft zich ingezet om een meerdaags evenement met landelijke uitstraling te organiseren in Ede. ,,Dit is voor 2019 het NK Wielrennen geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat alle inwoners bij dit evenement betrokken kunnen worden omdat het evenement op drie dagen is. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen welke dag hij of zij het evenement wil bezoeken."

Organisator Golazo heeft op verzoek van het college de concessie gedaan om de toertocht op zaterdag in plaats van op zondag te organiseren. ,,Hierdoor kan iedereen aan de toertocht deelnemen. Daarnaast zijn er op de evenementendagen side events rondom de thema's Bevrijding, Food en Bewegen, zodat er voor alle inwoners activiteiten te doen zijn."

Als het aan Ede ligt kunnen kerkgangers op zondag 30 juni op de gebruikelijke wijze hun voortuig parkeren. Ook wil de plaatselijke overheid ervoor zorgen dat de kerkdiensten geen geluidsoverlast ondervinden van het NK Wielrennen. ,,In februari is er een gesprek met een vertegenwoordiging van de Oude Kerk in Ede om ervoor zorgen dat deze kerk zo weinig mogelijk overlast ondervindt van het NK Wielrennen op zondag. Met de organisator is afgesproken om op zondag, rekening houdend met de kerkdiensten om 10.00 en 18.30 uur, alleen tussen 12.00-18.00 uur versterkt geluid te gebruiken in het centrum/het Raadhuisplein. Op het parcours wordt er geen versterkt geluid gebruikt in de buurt van kerken dan wel tijdens kerkdiensten."

Ede zegt geen financieel risico te lopen als het NK Wielrennen een negatief resultaat gaat opleveren. ,,Golazo is verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. Financiële risico's aangaande het evenement liggen bij Golazo," aldus het college.