• Freek Wolff

Nieuwbouw in 'Officiersdorp' Simon Stevin

EDE Voor 32 nieuwbouwwoningen op het terrein van de Simon Stevinkazerne werden dinsdag handtekeningen geplaatst op het gemeentehuis. ,,Dit bouwgebied is ontzettend op stoom, want er wordt nog veel meer gebouwd", licht wethouder Johan Weijland toe.

De schop gaat waarschijnlijk over een jaar de grond in, waarna de bouw ongeveer een half jaar zal duren. De huizen worden gevestigd aan het heidepark. Kopers konden meepraten over architectuurstijl in het voortraject. Het nieuwe plan sluit qua stijl aan bij de klassieke bouw van de kazernegebouwen, ook wel koloniale stijl genoemd, met bijvoorbeeld een 'makelaar', het spitse puntje in de gevel.

,,Het is een mix van diverse woningtypes, variërend in prijs van 260.000 tot net boven 400.000 euro", aldus Rob Arends, manager van BPD Ontwikkeling. ,,Bij de Sysseltselaan deden we ervaring op, dat mensen nadrukkelijk eigen keuzes maken. Daar bieden we alle ruimte toe met de keuze uit zes ontwerpen. We willen alle doelgroepen bedienen, van rijwoningen tot de variant met alles op de begane grond", aldus Henk Driesen, directeur van vastgoedontwikkelaar Loostad.

Mensen konden een digitaal programma doorwerken om hun voorkeuren aan te geven in een enquete. ,,Het blijkt dat deze romantische stijl populair is. Je ziet dat een enkeling kiest voor een moderne stijl. Maar zij pakken dan vaak niet door, omdat ze zich afvragen of je zo'n woning ooit wel kwijt zult raken, bij eventuele verkoop."

Er werkte één overkoepelend architectenbureau aan, met daaronder vier andere architecten, omdat de diversiteit te waarborgen. Driesen zegt dat er twee vrijstaande parels tussen zitten, waar dan ook een iets hoger prijskaartje aanhangt.

,,Er wordt dus weer een mooi stukje woningbouw toegevoegd aan het terrein van de Simon Stevin, waar al een heel pluriform beeld ontstaat. Het stemt ons blij", aldus Weijland. De straatnamen refereren hier aan verzetshelden.

,,We zijn ook al volop bezig met veertig villa's en twee-onder-een-kappers voor de Sysseltse lanen. Daarvan is bijna de helft verkocht", voegt Arends nog toe.

 

foto:Vlnr: Henk Driesen (Loostad), Mark Bonekamp (projectmanager De Veluwse Poort), wethouder Johan Weijland en Rob Arends (BPD Ontwikkeling).