• Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwbouw Hersteld Hervormde Gemeente Lunteren bijna klaar

LUNTEREN De nieuwbouw van de kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren loopt te einde. Inmiddels is het grote nieuwe kerkgebouw op de hoek van de Westzoom en de Klomperweg al weer geruime tijd uit de steigers en zijn de laatste werkzaamheden aan de binnen- en buitenzijde in volle gang.

,,De hoofdaannemer gaat waarschijnlijk 3 november het gebouw opleveren", aldus een woordvoerder van de kerk. ,,Daarna zullen er ongetwijfeld nog diverse werkzaamheden blijven zitten voor de vele vrijwilligers, die de aankomende weken nog zullen worden uitgevoerd."

,,Ook kunnen we mededelen dat de ingebruikname van het nieuwe kerkgebouw staat gepland op zaterdag 16 december, waarna de gemeente op zondag 17 december voor de eerste keer samen komt in het nieuwe gebouw."

Met de bouw van de kerk is net na de zomer van 2016 gestart en heeft dus zo'n anderhalf jaar geduurd. Er zitten in het nieuwe kerkgebouw ongeveer 1200 zitplaatsen en met z'n 30 meter hoge kerktoren is het nu zo goed als het hoogste punt van Lunteren.