• Nationale Park De Hoge Veluwe

Nieuw publieksgebouw De Hoge Veluwe heet Park Paviljoen

HOENDERLOO Het in aanbouw zijnde nieuwe publieksgebouw van het Nationale Park De Hoge Veluwe krijgt de naam Park Paviljoen. Dat meldt het Nationale Park De Hoge Veluwe in een persbericht. Het nieuwe publieksgebouw van het Park wordt het hart van het Park en zal het Parkrestaurant, een informatiebalie, zalen en de Parkwinkel huisvesten. 


Omdat het gebouw bij uitstek een plek voor en van het publiek van De Hoge Veluwe moet zijn, werd er door De Hoge Veluwe via social media en Bouwmagazine 99 een prijsvraag uitgeschreven. De jury bestond uit Seger van Voorst tot Voorst (directeur), Monique Kokke (hoofd Bezoekersmanagement), Pieter van Oord (lid Raad van Toezicht), Michiel Jaski (voorzitter Raad van Advies) en Hein van Beek (marketingadviseur).


INZENDINGEN Uit bijna tweehonderd inzendingen is de naam Park Paviljoen gekozen, bedacht door Irene Ketting uit Rhoon. De voornaamste reden voor het kiezen van deze naam was dat de jury het belangrijk vond dat de naam iets vertelt over wat het gebouw is. Dit kreeg de voorkeur boven bijvoorbeeld namen die naar het verleden verwijzen.

De jury vond de naam bovendien uitermate passend omdat de term paviljoen over het algemeen refereert aan een bouwwerk voor ontspanning of vermaak. ,,In het Nederlands is de definitie tevens uitgebreid naar uiteenlopende ruimtes die gekenmerkt worden door een eigenheid in vorm, functie en gebruik. Bovendien mag het Park Paviljoen aansluiten in een variatie van bekende paviljoens verspreid over de wereld, zoals het befaamde Royal Pavilion in Brighton, het Barcelona-paviljoen in Barcelona en het Rietveldpaviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum."

De winnares is als genodigde aanwezig bij de officiële opening van het gebouw op 21 juni. Zij krijgt met zeven genodigden een Landrover-safari onder begeleiding van de boswachter én een diner in het Park Paviljoen.