• Gemeente Ede

Nieuw duurzaam buitenbad bij De Peppel

EDE Als onderdeel van de revitalisatie van zwembad De Peppel wordt er een duurzaam, natuurgezuiverd buitenbad gerealiseerd. Daarom wordt er nu een bouwteamovereenkomst gesloten met de betrokken aannemer, Van Ginkel Veenendaal BV.

Vanuit samenwerking met een Duitse partner heeft Van Ginkel de nodige ervaring met deze baden. Wethouder Johan Weijland: ,,Het realiseren van een openbaar natuurgezuiverd buitenbad is uniek in Nederland. De Peppel blijft het zwembad voor alle Edenaren. En op deze manier krijgen we een nog aantrekkelijker, duurzamer zwembad."

OVERLEG De uitwerking van het plan gebeurt in overleg tussen Sportservice Ede (exploitant van het zwembad), de gemeente en de provincie (als handhaver van veiligheid en hygiëne in zwembaden). De bouwteamovereenkomst is de basis voor deze verdere uitwerking. Kenmerkend voor een bouwteam is dat de betrokken aannemer als eerste een aanbieding mag maken voor de feitelijke realisatie. In de zomer van 2017 heeft de gemeenteraad het krediet hiervoor vrijgemaakt.