• Foto: Lisette Ruzius/BDU

Nationale Park De Hoge Veluwe bij best bezochte dagattracties Nederland

OTTERLO Het Nationale Park De Hoge Veluwe werd in 2015 bezocht door ruim 578.000 betalende bezoekers. Daarmee hoort het Park bij de drie best bezochte attracties van de provincie Gelderland.

Onlangs brachten NBTC Holland Marketing en Respons de 'TOP50 Dagattracties' uit: een lijst met de drukst bezochte attractieparken, dierentuinen, musea en andere bezienswaardigheden in Nederland. De top drie wordt gevormd door de Efteling, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. ,,Het merendeel van de overige bedrijven in de top 50 bestaat uit attractieparken, musea en sportcentra. Natuurparken zoals Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn dungezaaid. Mede daarom is het Park trots op haar positie op de 32e plaats van Nederland en derde plaats van de provincie Gelderland."

Hoofd Bezoekersmanagement Monique Kokke: ,,Wij zijn geen standaard natuurpark. Wij opereren vrijwel zonder subsidies en daarom hebben wij entreegelden nodig om de natuur en de infrastructuur in het Park te kunnen beheren. Als je dan op jaarbasis ruim 578.000 bezoekers trekt, dan is dat een bevestiging. Van het feit dat bezoekers bereid zijn te betalen voor het bezoeken van een hoogwaardig natuurgebied, maar ook van het feit dat wij een belangrijke speler zijn als het gaat om de toeristische activiteit in de regio. De provincie Gelderland heeft uitgesproken hét toeristische en recreatieve centrum van Nederland te willen worden en samen met onder andere De Apenheul, Paleis het Loo, Burgers' Zoo en het Kröller-Müller Museum, dat overigens in ons Park ligt, vormen wij een sterk blok dat zorgt voor heel veel economische activiteit in de regio. Dat stelt ook andere recreatieve en toeristische ondernemers in staat activiteiten te ontplooien."