• Wethouder Peter de Pater opent met enkele jeugdige fietsers de route.

    Femke Drewes
  • Femke Drewes
  • Femke Drewes

Mountainbikeroute voor kinderen in Ede landelijke primeur

EDE Een route speciaal voor kinderen die van mountainbiken houden: deze route is vanaf vandaag te fietsen in Ede. ,,De route is vanaf de Oud Wekeromseweg 4.5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen en is daarmee aantrekkelijk voor jonge fietsers om door de bossen te fietsen. Het is de eerste speciaal voor kinderen gemaakte mountainbikeroute van Nederland", meldt de gemeente Ede. Wethouder sport en recreatie De Pater: ,,Een mountainbikeroute speciaal voor kinderen, die is er nog niet in Nederland. Ik ben er trots op dat we de eerste route in onze mooie Veluwse natuur hebben."

MOEILIJKHEIDSGRAAD Mountainbiken is een populaire en snel groeiende sport voor zowel volwassenen als kinderen. Vooral voor kinderen is het lastig om routes te vinden met een passende moeilijkheidsgraad. De gemeente Ede, verschillende terreineigenaren en MTB Zuid Veluwe hebben speciaal voor hen een route ontwikkeld.

De route in Ede heeft een speciale bewegwijzering voor kinderen. Het geeft kinderen de ruimte om op een leuke en veilige manier te mountainbiken. De route is ontworpen, aangelegd en wordt onderhouden met inzet van veel vrijwilligers die van mountainbiken houden. Met deze route wil Ede ervoor zorgen dat nog meer fietsers, van jong tot oud, genieten van de groene Veluwe.