• Tino Martin

    William Rutten
  • Miss Montreal

    Sidekick Events

Miss Montreal en Tino Martin op Heideweek

EDE De artiesten Miss Montreal en Tino Martin zijn de eerste grote namen die de organisator van de Heideweek voor augustus 2018 heeft geboekt. Het thema dit jaar is: 'HDWK goes wild!'

Freek Wolff

Deze primeurs werden bekendgemaakt tijdens de tweede bijeenkomst die dinsdag met tachtig sponsoren plaatsvond bij Mobiliteitscentrum Van der Werf aan de Keesomstraat. ,,De laatste jaren is het aantal sponsoren stijgende. Dat heeft te maken met het enthousiasme dat er leeft voor de Heideweek", legt Gilbert Meurs uit als voorzitter van de feestweek.

Op vrijdag 17 augustus is de Roseboom Warmtebedrijf Ede Openingsavond van de Heideweek en dan zal Miss Montreal maar liefst een uur live met band optreden. ,,We zijn heel blij dat we haar konden strikken. Ze is een sympathieke, mooie meid en een hele goede zangeres. En dat gratis in Ede." Achter de naam Miss Montreal gaat de blonde Sanne Hans schuil, vooral bekend als empathisch jurylid van tv-talentenjacht The Voice.

RISING STAR Op donderdagavond 23 augustus zingt op het ITN Grote Pleinfeest de volkszanger Tino Martin. ,,Hij is de rising star in Nederland. Ik zag in december een compilatie van zijn concert in de Ziggo Dome en dat was geweldig. Zijn stem houdt het midden tussen René Froger en Gerard Joling. Hij is ook nog winnaar van de Edison Popprijs 2018 en heeft toen gewonnen van niemand minder dan André Hazes junior en Nick & Simon in de categorie volksmuziek. Dat zegt wel iets."

De optochtcommissie bedenkt steevast een thema en sinds vorig jaar neemt de organisatie dit in de volle breedte van de week over. ,,Dit thema heeft met het onderwerp wild te maken, doelend op de Veluwe, terwijl je het ook breder kunt trekken, waarbij je kunt denken aan wilde haren, energie, dynamiek en bruisende activiteiten."

GOED BEVALLEN Sinds vorig jaar zijn de grote concerten in het Edese centrum verhuisd van het marktplein naar het Kuiperplein en dat is de organisator goed bevallen. ,,Voor ons is dit het ideale evenemententerrein. Op de markt gingen we dicht met 6.500 bezoekers, terwijl we er nu bijna 9.000 kunnen ontvangen. Dus nog meer mensen kunnen van de gratis optredens genieten."

Het marktplein wordt nu heringericht en is in augustus niet meer geschikt voor grote evenementen als de Heideweek. ,,Daar wordt het marktplein te klein voor. Bovendien stonden daar 6.500 mensen te dansen op het dak van een parkeergarage, wat niet zo wenselijk was."

De Heideweek vindt dit jaar plaats van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 augustus. Befaamde andere festiviteiten die weer plaats zullen vinden, zijn in elk geval: de optocht, verkiezing mini-Heidehoogheden, het dancefestival 'Feel the beat', een kinderfestival, een oecumenische viering, een 55+ Music Night, het Paarse Hartenfeest bij De Hartenberg en het Grote Pleinfeest (voorheen Hollandse Avond).