• Ted Walker

'Mensen moeten respect voor elkaar hebben'

EDE Arjan van Bruggen is fotograaf, ondernemer en docent. Maar ook papa, echtgenoot en liefhebber van mooie gerechten. Van Bruggen mag wakker gemaakt worden om naar zee te gaan, noemt zichzelf een chaoot en vindt ontbijten en dollen met zijn dochters op de veranda het fijnste moment van de dag. Vandaag het verhaal van een man die van mening is dat respect voor elkaar hebben gelukkig maakt en die te veel geld uitgeeft aan 'gimmicks'.

Ted Walker

Naam: Arjan van  Bruggen

Leeftijd: 58

Woonplaats: Ede

Burgerlijke staat: Ik woon samen met mijn lief Kirsten en mijn dochters Ruby en Phebe.

Beroep: Gepassioneerd fotograaf en creatief ondernemer

Vrijwilligerswerk: Ik zet mij in voor professionele beroepsfotografen bij Master Photographers Network, creatieve brainstormsessies stichting Heideweek, de Bospoort, Promotie Centrum Ede en natuurlijk stichting Luxeredux.

Hobby´s: Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Mijn andere hobby is koken, waardoor de liefde in mijn hobby ook weer terug komt bij mijn foodfotografie. Muziek is ook een hobby van mij. Toen jaren geleden iTunes uitkwam, kon ik niet stoppen met nummers kopen. Op dit moment ben ik een grote fan van Spotify, waar bij ons thuis gelukkig iedereen een eigen account heeft.

Dagblad: Nieuws volg ik online en ik lees veel digitale professionele fotomagazines.

Favoriet social medium: Instagram, Pinterest en Tumblr. Uit deze drie haal ik inspiratie en kijk wat de jonge gebruikers interesseert om dit dan weer in mijn fotografie te verwerken.

Prettigste moment van de dag: 's Ochtends als ik voor mijn dochters de broodtrommel in orde maak en dan  buiten op de veranda met ze ga ontbijten en dollen.

Wat heeft u te bieden aan de samenleving? Ik steek veel energie in mijn rol als stagebegeleider. Ik help jonge studenten met keuzes maken en ik laat ze zien hoe het is om te ondernemen én fotograferen.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan?  Ik zou dolgraag een muziekinstrument willen leren spelen, zoals saxofoon, drum of keyboard en dan samen met mijn dochters muziek maken.

Wat boeit u in andere mensen? De diversiteit van mensen boeit mij en zeker als fotograaf is dit heel interessant.

Met wie zou u een keer uit eten willen gaan? Chef-kok Ferran Adria, want hij was de kok van het befaamde sterrenrestaurant El Bulli  in Spanje. Ik zou graag met hem over zijn passie food praten.

Uw levensmotto: Zoals de Rotterdammers dat zo mooi zeggen: ,,Niet lullen maar poetsen."

Wat is uw grootste talent?: Dat ik mensen erg op hun gemak stel, waardoor mijn fotografie er zo 'echt' mogelijk uit komt te zien.

Wat is uw definitie van geluk? Gezond zijn, eerlijk en goed met elkaar omgaan. En wat we wel steeds veel roepen, maar nog veel te weinig doen, 'respect' voor elkaar hebben.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Ik geef echt veel te veel geld uit aan gimmicks en kom er dan achter dat het eigenlijk niets is. Vervolgens zet ik ze weer voor de helft van het geld op Marktplaats. Aan uit eten gaan, geef ik ook veel geld aan uit.

Favoriete serie: Eigenlijk heb ik niet zoveel tijd om televisie te kijken, maar als ik kijk dan zijn dat de programma's van de VPRO/NPO, bijvoorbeeld Toren C , Keuringsdienst van Waren, 2DOC, of luchtige programma's zoals Voetbal Inside met prachtige kroeghumor én ik ben gek op de Britse humor.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Niet echt ruilen, want dan is hij er niet bij. Maar ik zou een dag door willen brengen met de Nederlandse fotograaf Carli Hermes. Zijn foto's zijn echt te gek, het is gewoon kunst.

Hoe zullen de meeste mensen u omschrijven? Als een gastvrije Bourgondiër  en ik hoop als een goede fotograaf.

Favoriete vakantie? Ibiza, waar Kirsten al jaren naartoe gaat en ik nooit naartoe wilde gaan. Drie jaar geleden heeft zij mij aangestoken met het Ibizavirus. Niet het feesteiland, maar de zee en de relaxte spots maken mij heel blij en zeker zo belangrijk de ibicenco's wat een geweldig volk.

Waar bent u slecht in? Creatieve mensen zijn chaotisch, dus administratie en opruimen zijn niet mijn sterkste kanten.

Wat wilt u bereiken in de toekomst? Ik ben nog lang niet uitgefotografeerd. De mogelijkheden in mijn werk zijn nog steeds onbeperkt. Ik zit boordevol nieuwe ideeën en blijf doorgaan.

Bidt u wel eens? Met open ogen kijkend naar de hemel, want daar zijn veel mensen die ik lief heb.

Hoe zou u het liefst herinnerd willen worden? Voor mij is 'herinnerd worden' dood zijn, dus daar wil ik het nog niet over hebben, als het zo ver is mag iedereen alles over mij zeggen.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Om naar Bergen aan Zee te gaan of trouwens, elke andere zee is ook goed. Lekker met de blote voeten in het zand, een borrel er bij en urenlang turen naar de zee.

Favoriet eten?  Groot probleem ik hou eigenlijk van bijna al het eten, voor mij is eten net als muziek. De ene keer heb je zin in klassiek en de andere keer in dance.

Als u het voor het zeggen had in Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? De gemeente doet echt zijn best om van Ede een mooie plaats met een mooi centrum te maken, maar dat moeten  we met z'n allen doen. En als ik het dan toch voor het zeggen heb, dan had de Markthal er al gestaan. Een geweldig  ontwerp, want wat voor een slecht weer we ook hebben, alle activiteiten kunnen altijd doorgaan. Het is een prachtige plek om ook nieuwe activiteiten te organiseren. En de bezoeker staat altijd droog.

Wat zou u doen met een miljoen? Opmaken.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Ik ga daar naartoe met een partyboot en kok, veel proviand en gezellige mensen.

Wat houdt u op dit moment bezig? Onze nieuwe Boost Conceptstore onder leiding van Kirsten, 360gr fotografie in hoge kwaliteit. Daarnaast zijn wij aan het testen met iets nieuws namelijk om een gedeelte van een foto te laten bewegen, voor op bijvoorbeeld social media ,website,  presentatie enzovoort, zodat het de aandacht van de kijker/bezoeker trekt. Het blijft een foto, maar hij beweegt. Daar laat ik binnenkort meer van zien.

Aan wie wilt u het stokje overdragen en waarom? Aan Joris van Voorthuizen van Joris Brood, als food één van mijn hobby's is dan wil ik ook iemand naar voren schuiven die een geweldig  (h)eerlijk natuurlijk product maakt.