• Ted Walker

Matige start nekt HV Reehorst

Matige start nekt HV Reehorst

EDE HV Reehorst leed in de topper tegen Buro Hollema/Unitas een dure 26-29 nederlaag. Zeker omdat koploper met 24-25 van Yourlease/HV Eemland verloor.

,,Een gemiste kans om aansluiting bij de koplopers te krijgen", liet assistent-coach Martijn de Wit weten. Hij verving de afwezige hoofdcoach Sander Barents.

HV Reehorst startte matig en stond met regelmatig met een aantal doelpunten achter.

,,1-5, 2-6, 3-7 we slaagden er niet in het gat te verkleinen. De oorzaak? Met name het eerste kwartier te slap, te traag en de anders altijd aanwezig felheid ontbrak. Natuurlijk is het ontbreken van Jeff de Quay een aderlating. Maar daar mag de nederlaag niet op worden afgeschoven."

Na een ruststand van 9-15 kwam HV Reehorst in de tweede helft wat feller uit de kleedkamer.

,,Ik had ze op scherp gezet en je hoopt dat het spannender wordt. Maar de gasten hielden er goed het oog in. Zij wonnen ook al een aantal wedstrijden op rij. Met nog zo'n vijf minuten te spelen een cruciale fase waarin het misging. Bij 23-24 geloofde ik echt in een ommekeer. Maar een gemiste strafworp wierp ons ver terug. We gingen nog gehaaster spelen en het werd niets", besloot de assistent-coach teleurgesteld.  

HV Reehorst staat nu op een zesde plaats met 14-16. De grijze middenmoot dreigt.

Zaterdag wordt het op de tweede plaats staande Yourlease/Eemland in Soest bezocht. De thuiswedstrijd werd door HV Reehorst met 20-18 gewonnen.