• ANNEMAKASKE

Marnix College en Het Streek doen mee aan tv-programma 'Op weg naar het Lagerhuis'

EDE Het VARA-programma Op weg naar het Lagerhuis gaat voor de achttiende keer op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland. Dit jaar strijden meer dan tweehonderd middelbare scholen uit Nederland om de titel van beste debatschool. Onder de deelnemers zijn het Marnix College en Het Streek.

In Gelderland vinden de voorrondes plaats op donderdag 4 februari en vrijdag 5 februari van 10.15 uur tot 16.45 uur in cultureel centrum Ogtent in Duiven. Het Marnix College komt op donderdag 4 februari in actie, Het Streek een dag later. Bijna dertig scholen doen mee, de dagwinnaars gaan door naar de landelijke finale op 8 juni op NPO2.

Op weg naar het Lagerhuis keert sinds 1999 jaarlijks terug bij de VARA, dit seizoen opnieuw in samenwerking met Huis van de Jeugd (waarvan In-Spe onderdeel is), jongerenorganisatie HOPE XXL, het vfonds en de provincie Gelderland. Enerzijds om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten, maar ook om hen te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt. Alle onderwerpen staan op http://ownhlagerhuis.nl/gelderland.