• Gemeente Ede

Marije Eleveld stopt als wethouder in Ede (update)

EDE Na bijna vijf jaar wethouderschap en ruim zes jaar raadslidmaatschap neemt Marije Eleveld (PvdA) afscheid van de Edese politiek. Ze gaat op 1 februari 2017 aan de slag als directeur van woningcorporatie Bo-Ex in Utrecht.

Eleveld heeft zin in deze nieuwe uitdaging en kijkt met plezier terug op haar politieke loopbaan in Ede. ,,De samenwerking met zoveel mensen in Ede; inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties heeft mij het meest geïnspireerd. Werken in een dynamische omgeving met veel verschillende belangen, levert soms intensieve vraagstukken op. Ik ben blij dat ik de afgelopen vijf jaar een bijdrage heb mogen leveren aan mijn eigen woonomgeving. Ik kijk uit naar mijn uitdaging als directeur van een woningcorporatie.''

VAN DE POL Eleveld werd in 2012 wethouder toen zij het stokje overnam van haar voorganger Simon van de Pol. Op dat moment was zijn fractievoorzitter van de sociaal-democraten. Het vak van politicus was Marije Eleveld vermoedelijk niet vreemd, haar vader Jan Eleveld zat tussen 1982 en 1995 in de Edese gemeenteraad voor GroenLinks/PE.

Met thema's als ruimtelijke ontwikkeling, financiën, welzijn, de wijkaanpak en wonen heeft Eleveld zich ingezet voor de ontwikkeling van de gemeente Ede. Zij maakte zich onder meer hard voor meer goedkope huurwoningen, een intensievere samenwerking tussen gemeente en inwoners en voorzieningen voor vluchtelingen en statushouders. In haar termijn is de wijk Kernhem uitgegroeid tot een volwaardige wijk met winkelcentrum. Ook was Eleveld het laatste jaar voorzitter van het bestuur van Permar.

OPVOLGER De fractie van de PvdA is nu aan zet om een opvolger voor wethouder Eleveld te zoeken. Het uitgangspunt hierbij is dat haar werkzaamheden direct op 1 februari 2017 worden overgenomen.

REACTIE PVDA ,,Marije heeft zich de afgelopen elf jaar als raadslid, fractievoorzitter en wethouder zeer kundig en met veel passie ingezet voor Ede en de PvdA. Wij bedanken haar daarvoor en zullen haar inzet missen. Maar we zijn als PvdA ook trots, want zij gaat een mooie uitdaging aan als directeur van een wooncorporatie: een belangrijke publieke functie'', schrijft de PvdA Ede op haar website. De opvolger van Eleveld komt volgens de partij mogelijk uit de huidige fractie. ,,De fractie van de PvdA gaat zich nu buigen over de opvolging van onze wethouder, waarvoor zeker voldoende capaciteit binnen de PvdA fractie aanwezig is. We kennen onze mensen en hun ambities en verwachten op korte termijn een kandidaat-wethouder voor te kunnen stellen.''