• Roland Heitink
  • Roland Heitink
  • Roland Heitink
  • Roland Heitink
  • Roland Heitink

Man zoekt hulp na dodelijke crash op A12 (update)

EDE Op de A12 van Arnhem naar Ede heeft in de nacht van zaterdag op zondag ter hoogte van Ede-Oost een dodelijke crash plaatsgevonden. De bijrijdster, een 31-jarige vrouw uit Veenendaal, is daarbij om het leven gekomen. De bestuurder, een 51-jarige Arnhemmer, raakte gewond. Het autowrak lag onderaan het talud. De bestuurder ging de snelweg op om hulp te vragen aan voorbijgangers.

De eerste meldingen kwamen rond 00.45 uur binnen. Voorbijgangers op de A12 meldden dat een man onder het bloed langs de weg stond. Al snel kwam de volgende melding binnen dat het een zeer ernstig ongeval betrof. Hulpdiensten schaalden groots op, onder andere een traumahelikopter uit Rotterdam werd opgeroepen.

De auto is van de weg geraakt en vervolgens gelanceerd, nadat die een boom had geraakt. De bijrijder, een vrouw, kwam ter plaatse om het leven. De bestuurder van de auto is na het ongeval hulp gaan zoeken bij weggebruikers op de A12. De auto lag onderaan het talud, enkele meters naar beneden.

De man is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kon nog niet vertellen hoe ernstig hij er aan toe is. Twee rijstroken waren urenlang afgesloten vanwege het ongeval.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.