• Ted Walker
  • Ted Walker

Loos alarm autobrand Leeuwenhorst Ede

EDE Veel rook boven uit een bestelbus en een vieze brandlucht. Dat was de reden voor een omwonende van de Leeuwenhorst in Ede om maandagmorgen de brandweer te bellen. Eén brandweervoertuig en twee politieauto's rukten uit naar de plek des onheils.

Ted Walker

Daar aangekomen bleek al snel dat er geen sprake was van brand. De heer Toetenel van het bedrijf Knipscheer legt uit: ,,Wij zijn een reinigingsbedrijf. We reinigen onder hoge druk en met warm water. In dit geval de parkeerkelder aan de Leeuwenhorst. Toen ik merkte dat het water niet warm werd, heb ik de temperatuur iets hoger gezet. Het water wordt normaal gesproken verwarmd door middel van een dieselmotor. Die motor is in eerste instantie niet aangeslagen terwijl er wel dieselolie in is gelopen. Uiteindelijk is de motor toch gaan draaien. Wat je nu ziet is een teveel aan dieselolie dat verbrandt. Dit gebeurt een heel enkele keer.''

 

Zodra de dieselolie verbrand is, kan Toetenel verder met werken. En dan moet de diesel flink op stoom komen, want de verloren tijd moet worden ingehaald.