• Archief BDUmedia

Lokale VVD's gaan fuseren

EDE De VVD is van plan de structuur van de partij aan te passen. Lokale afdelingen worden daarin steeds meer vervangen door lokale netwerken: een samenwerking van enkele afdelingen uit de regio. Zo gaan de VVD-afdelingen van Scherpenzeel, Barneveld, Ede en Wageningen samen. De fusie moet woensdag 1 juni afgerond worden.

Bij het najaarscongres van de landelijke VVD op 28 november 2015 zijn de nieuwe statuten en het huishoudelijk reglement vastgesteld. Hiermee is een nieuwe structuur van de VVD vastgesteld. Om het doel van openheid en toegankelijkheid te bereiken is in de nieuwe partijstructuur een belangrijke rol weggelegd voor netwerken.

,,Een netwerkorganisatie leent zich uitstekend voor optimale samenwerking. Iedereen in het netwerk draagt zijn steentje bij. Je staat met elkaar in verbinding, deelt informatie en maakt gebruik van elkaars kennis en vaardigheden. Liberaal geïnteresseerden vinden het interessant om zich aan te sluiten vanwege de mensen, de aanwezige kennis en ervaring en om de bijdrage die ze kunnen leveren'', aldus de VVD.

De lokale VVD's van Scherpenzeel, Barneveld, Ede en Wageningen willen een nieuw te vormen lokaal netwerk opstellen. Feitelijk betreffen dat de Gelderse gemeenten (exclusief Nijkerk) die ook onderdeel uitmaken van de FoodValley-regio. Bij de VVD-afdelingen in Utrecht waarvan de gemeenten ook samenwerken in FoodValley-verband (Renswoude, Veenendaal, Rhenen) lijkt hetzelfde te gaan gebeuren. Niet onlogisch: veel regelgeving komt uit de provincie of wordt uitgevoerd in samenwerkingsverbanden in diezelfde FoodValley-regio.

Op woensdag 1 juni 2016 wordt in Buitenzorg, Amsterdamseweg 19, 6712 GG in Ede door de vier VVD-afdelingen die gaan fuseren eerst een afsluitende vergadering gehouden van de afdeling waarna aansluitend de gezamenlijke oprichtingsvergadering van het lokaal netwerk zal plaatsvinden.