• Ted Walker

Lintje voor Rijk Zandsteeg

EDERVEEN Rijk Zandsteeg (61) uit Ederveen is woensdagavond benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Gerrie Ligtelijn-Bruins van de gemeente Ede reikte het lintje uit na afloop van een overleg tussen de oude en nieuwe kerkenraad van de Hervormde Gemeente Ederveen. De Edervener heeft de koninklijke onderscheiding gekregen vanwege ,,zijn bijzondere verdiensten die een uitstraling hebben naar de lokale samenleving''.

Rijk Zandsteeg is werkzaam als operationeel directeur bij HAVE Brandstoffen B.V. in Lunteren en heeft zich daarnaast 29 jaar ingezet als vrijwilliger. Voornamelijk op kerkelijk gebied. Vanaf 1986 was hij tien jaar bestuurslid van de Vereniging tot Stichting Instandhouding van één of meer Hervormde scholen in Ederveen. Bij de Hervormde Gemeente Ederveen was hij twaalf jaar jeugdouderling en vervolgens was hij twaalf jaar ouderling-kerkrentmeester, waarvan lange tijd voorzitter van het college van kerkrentmeesters.

Zandsteeg liet weten dankbaar te zijn voor de onderscheiding, maar was daarover ook heel uitgesproken.. ,,Ik ben dankbaar dat ik Lid mag zijn in de Orde van Oranje-Nassau. Maar aan de andere kant: wie ben ik? Het is de Here God die mij heeft ingezet. Hem komt de eer toe.''

Om die eer verder kracht bij te zetten vroeg Zandsteeg de gemeente om psalm 99 vers 8 te zingen: 'Geeft dan eeuwig eer'.