• Het moment dat het lichaam werd gevonden.

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker.
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Lichaam aangetroffen in vijver Valkestein (gesloten)

EDE In de vijver aan de Valkestein in Ede is vrijdag omstreeks 17.00 uur een lichaam gevonden. Dat gebeurde na een hele dag onderzoek van politie en brandweer. Lees hieronder het liveblog van de gebeurtenissen.

17.45 De districtsrecherche en het forensisch opsporingsteam komen ter plaatse. Het lichaam wordt geborgen. Het team zal zich richten op de doodsoorzaak en de identiteit van het gevonden lichaam.

17.05 Er is een lichaam aangetroffen in de vijver tijdens het dreggen. Dit bevestigt politiewoordvoerder José Albers.

16.40 Een tweede dregteam is ter plaatse. Met twee boten en twee dregs vaart men achteruit en sleept men de dreg door de modder op de bodem van de vijver.

15.30 Het dregteam is gearriveerd.

14.15 Met de sonar is niets gevonden, maar er is een gebied dat met een sonar slecht te lezen is. Daarom komt er een team om dat gebied te dreggen, om compleet uit te sluiten dat er een persoon in het water ligt.

13.45 Ook zoektocht met de sonarboot heeft niets opgeleverd.

12.50 De spullen die vanochtend bij de vijver en de fiets zijn gevonden, zijn van een man uit Ede. Bij de spullen zat ook een identiteitsbewijs, kleding en een telefoon. Aan de hand van deze gegevens heeft de politie gecheckt of hij thuis was, maar dat bleek niet zo te zijn. Ook vrienden en familie konden niet meer informatie geven. De politie houdt nog alle opties open over wat er gebeurd is. De sonarboot heeft nog niets gevonden in de vijver.

12.00 De boot met sonar is begonnen aan een zoekactie op het water.

11.30 De boot van de politie is ter plaatse.

11.00 Er is boot met sonar van de politie onderweg van Driebergen naar Ede. De officier van dienst van de brandweer zegt dat er er voldoende serieuze aanwijzingen zijn dat er iemand in het water ligt. Dit is aanleiding om het onderzoek zorgvuldig en intensief voort te zetten. Voor de twee duikers en het reddingsteam is de vijver is te groot om deze volledig te kunnen doorzoeken.

10.00 Het oppervlaktewater reddingsteam is teruggekeerd naar naar Wageningen. Zijn hebben langs de kant gezocht en kunnen niet verder het water in . Een duiker is opnieuw het water ingegaan. Tijdens de zoektocht is als bijvangst een kluis gevonden. Deze is opgehaald door Toezicht.

9.30 Ook de tweede duiker en het reddingsteam hebben niets gevonden. Er wordt een nieuwe poging ondernomen vanaf de andere zijde met vijf man op rij het water te doorzoeken. Volgens getuigen ter plaatse ligt er bij de fiets een jas met daarin persoonlijke spullen, waaronder identiteitspapieren.

9.00 De tweede duiker gaat het water in.

8.45 Het reddingsteam loopt in linie met vijf personen door het water.

8.20 De eerste duiker heeft na meer dan een half uur gezocht te hebben nog niets gevonden Er is ook een oppervlaktewater reddingsreddingsteam uit Wageningen gearriveerd met een brandweerwagen met een boot erachter.

7.45 De politie en brandweer zijn vrijdag al vanaf de vroege ochtend bezig met een groot onderzoek bij de vijver aan de Valkestein in Ede. ,,Aanleiding voor het onderzoek was een melding van een verdachte situatie, waarna een onbeheerde damesfiets en persoonlijke bezittingen bij de vijver zijn gevonden", aldus de officier van dienst ter plaatse.