• Jannis Lootens

Leger des Heils stoomt nieuwe CHE-studenten Social Work klaar

EDE De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en 50|50 hotel Belmont van het Leger des Heils slaan de handen ineen bij de introductie van nieuwe studenten van de opleiding Social Work. De nieuwe studenten krijgen op 6 en 7 september kennismakingsdagen aangeboden vanuit de CHE op het terrein van 50|50 hotel Belmont. Naast de locatie vullen ook cliënten van Leger des Heils een deel van het programma in. Zo maken de nieuwe studenten al meteen kennis met de doelgroep waar ze later in gaan werken.

TENTENKAMP De CHE heeft de tentenkampen op het buitenterrein van 50|50 hotel Belmont geboekt. Het hotel en congrescentrum biedt (naast vergader- en congresfaciliteiten en hotelkamers) goede faciliteiten voor groepsverblijf in de buitenlucht. Daarnaast is het Leger des Heils een organisatie waar veel studenten van de studie Social Work terechtkomen. Een aantal cliënten van het Leger des Heils wil de toekomstige hulpverleners tijdens de introductiedagen graag wat meer zicht willen geven op hun toekomstige werkveld.

De introductiedagen zijn enerzijds een praktijkervaring voor de studenten: een ontmoeting met kwetsbare mensen uit onze samenleving. Maar anderzijds moeten de nieuwe studenten ook een activiteit op poten zetten voor deze zelfde mensen, met de bedoeling ze een leuke middag te bezorgen. Want door samen op te trekken, kun je elkaar echt ontmoeten.

Zowel de CHE als het Leger des Heils, hopen op deze manier bij te dragen aan kwalitatief goede sociaal werkers met een realistische blik op de hulpverlening in Nederland.